Avui et portem les novetats a Kineis Equip Salut; treballadora nova, serveis nous…
Arriba la Rosi a Kinesis i ens obre un ventall de nous tractaments que poden anar agafadets de la mà amb la fisioteràpia. Que complementen genial!
Més o menys tots tenim una idea de què és l’acupuntura. Possiblement, el primer que ens ve al cap són les agulles, mooooltes agulles i segurament per la zona de les orelles.
Però, no és del tot així, anem aprofundir una mica més, et sembla?
L’acupuntura és una de les moltes tècniques que es fan servir a la medicina tradicional xinesa (MTX).
I això vol dir que no és posar agulles a la tun tun a uns punts protocol·litzats. La persona que fa acupuntura ha de tenir estudis de medicina tradicional xinesa per tal de poder saber quines tècniques seran les més efectives per aquella dolència i com aplicar-les.
La MTX veu a l’univers com un gran organisme que es mou de manera equilibrada, i l’ésser humà és una rèplica de l’univers. Per tant, la salut és mantenir un equilibri dinàmic i la malaltia és el desequilibri.
I com incorporem aquests nous tractaments a kinesis?
Al principi de la sessió farem una anamnesi que, igual que quan vens a una sessió de físio, per nosaltres és la part més important, ja que són un munt de preguntes per poder entendre què et passa i per què et passa. A partir d’aquí, marcarem els objectius a aconseguir amb la sessió i el tractament.
I ara fem un incís, a Kinesis barregem la MTX amb la fisioteràpia.
Això ens dóna una visió més global del cos i ens dóna un ventall de tècniques diferents com:
Acupuntura
Primer, ens hem de treure la idea d’agulles. No sempre les fem servir. L’acupuntura es basa a estimular uns punts del cos i, es pot fer amb diferents mètodes.
Acupuntura xinesa:
Amb unes agulles normals, com les que fem servir per a la punció seca. Es deixen en la zona en concret on treballarem uns 20-30 minuts i, si és necessari, s’estimulen donant unes voltes.
No fa mal, i a vegades l’agulla fa una sensació de picor lleu. Es poden posar per tot el cos.
A vegades afegim corrent (el TENS o compex, típics de les sessions de físio) a les agulles d’acupuntura (electroacupuntura). Per tal de profunditzar més.
Per això creiem que el combo físio i acupuntura són molt beneficiosos, ja que tots dos complementen el tractament.
Acupuntura japonesa:
És molt semblant a la xinesa, amb la diferència que les agulles són més fines.
Moxibustió xinesa i japonesa:
Aquí l’estimulació dels punts es fa amb calor. Es cremen una espècia de “puros” d’artemisia vulgaris, una planta assecada i triturada. I aquests es van passant per sobre els punts necessaris per al tractament. Cal recalcar que es passa per sobre dels punts, no crema!!
El fet de triar un tipus de tractament o un altre ens ho indicarà l’anamnesi.
A grans trets, un procés inflamatori és “calor” i anirà millor l’acupuntura.
Els dolors crònics són “fred” i anirà millor la moxa.
Tot i això, recorda que el nostre mètode de treball no és protocol·litzat, sinó que cada persona és diferent i, per tant, rep el tractament individualitzat segons què veiem que necessita el seu cos.
Shônishin
És l’acupuntura japonesa per nens o per processos on la persona està passant per un moment amb molt dolor. I tornem a dir, acupuntura no és plantar agulles! Per tant, aquesta tècnica no és invasiva (no es posa cap agulla).
Es treballa amb uns estiraments i amb uns massatges molt agradables i suaus.
Està indicat per tractar a nadons, lactants i nens amb son complicat, terrors nocturns, angoixa, diarrea o estrenyiment, tos, males digestions, poca gana…
És una tècnica molt suau, ideal per a nens i per persones molt adolorides.
Flors de Bach
És un conjunt d’essències naturals utilitzades per a tractar diferents situacions emocionals com les pors, la soledat, desesperació, estrès, depressió i obsessions.
Està indicat tant per nens com per adults que busquen el benestar mental i l’estabilització de les emocions.
Tui Na
Si ho traduïm, significa empènyer i agafar.
És un tipus de massatge per a despertar la capacitat sanadora del cos, ajuda a relaxar-se i soluciona problemes musculars i emocionals.
A la MTX es considera la teràpia RESET. Els dies següents al massatge et sents com nou i molt activat.
És una tècnica ideal per a esportistes en plena temporada, per problemes menstruals, insomni i migranya.
És una tècnica xinesa molt agradables.
Guasha (o scraping)
Últimament, s’ha fet “famós” per Instagram veure persones que es passen unes pedres per la cara per tal que la crema entri millor i alhora fer un massatge estimulant.
I és tal qual, amb aquestes pedres es mobilitza la limfa i, per tant, es disminueix el volum i la inflamació.
Ajuda a eliminar toxines acumulades, a millorar la microcirculació i en general millora l’aspecte de la pell.
Ventoses (o cupping):
Mitjançant una ventosa es fa un buit a sobre la pell. Ajuda a millorar el dolor crònic, la inflamació, ja que en fer el buit, arriben més nutrients al múscul.
Aquesta tècnica et pot deixar una marca que marxarà en uns dies.
Ontake:
És un massatge, per a tot el cos, amb bambú calent. És una combinació de massatge i de moxibustió. El bambú està ple d’artemisa vulgaris que crema, o sigui que la canya que es farà servir pel massatge està calenta per ajudar a relaxar la musculatura.
És molt agradable i ajuda a relaxar la musculatura en problemes crònics a on tot està molt bloquejat.
Amb totes aquestes tècniques, junt amb les de la fisioteràpia, la Rosi et farà un tractament integral de cos, ment i emocions. Pensem que aquests 3 punts són inseparables i, que, per tant, s’ha de tractar tot conjuntament.
A part, juguem amb l’avantatge d’haver rebut una formació sanitària com és la fisioteràpia, per la qual cosa ens cobreixen les assegurances de responsabilitat civil del col·legi de fisioterapeutes de Catalunya.
Reserva la teva sessió: fisioteràpia + medicina tradicional xinesa, per whatsapp o trucada al 687 001 920
El combo perfecte per aconseguir un benestar complet!