Medicina integrativa PNIE a Igualada

Heu sentit a parlar de la PNIE?

 

Igual et sona de l’entrevista de Tv3 a on parlaven de caques… o potser ho relaciones amb nutrició i menjar.

Igual PNI et sona, però ara veus que també hi ha una E i no saps per què.

Si tens dubtes, te’n fem 5 cèntims:

La PsicoNeuroImmunoEndocrinologia (PNIE) és una disciplina que estudia la interacció i connexió entre la ment, les emocions, el sistema nerviós, el sistema immune i l'endocrí (d'aquí al fet que s'hi afegeixi una E) i les seves patologies. En altres països també es coneix amb el nom de medicina funcional o integrativa.

Nombroses investigacions parlen de l‘eix cervell-intestí com el protagonista de l’àmbit de la neurociència. I inclús, més recentment, s’està veient també la relació ronyons-intestí, pulmons-intestí… 

Amb això ja podem veure la importància de la nostra salut intestinal i digestiva i com aquesta impacta a escala global. Per aquest motiu es diu que els organismes que habiten als nostres intestins (microbiota) i el nostre cervell estan íntimament relacionats amb els sistemes nerviós, immune i endocrí i aquests amb les nostres emocions i el nostre comportament.

La PNIE engloba coneixements i pràctiques tant de la medicina moderna i els últims estudis científics publicats com tècniques i coneixement mil·lenaris.

S’enfoca a identificar la causa que ha originat el desajust per poder-la abordar d’arrel i recuperar l’equilibri del cos i el benestar. Pot suposar un canvi en el paradigma en el qual estem acostumats a “tractar les malalties”, ja que va més enllà de minimitzar o alleujar els símptomes visibles, restableix la salut per viure més plenament.

 

Pot requerir la realització de proves complementàries, com ara: analítiques de sang (tiroidals, hormonals, tipatges limfocitaris, adrenals, anticossos, marcadors inflamatoris…), tests d’alè (SIBO, H. Pylori, intoleràncies alimentàries…), analítiques de femta (test de disbiosi intestinal), test d’àcids orgànics (orina), etc.

Què podem tractar amb la PNIE?

Quines eines i recursos utilitzem en una teràpia de PNIE ?

Com treballem en una sessió de PNIE?

En una primera visita es fa una anamnesi i es revisen les proves mèdiques disponibles de què disposa el pacient, juntament amb els símptomes, malalties i situacions de la vida del pacient. 

Si cal, se sol·liciten proves complementàries. A partir d’aquell moment s’acordin unes pautes i tractament.

 

A les visites de seguiment, el pacient informa del seu estat i evolució, i es revisen els resultats de les proves complementàries, si han estat necessàries. Amb aquesta informació es reavalua la necessitat de continuar amb el tractament i els reajustaments de les pautes així com la necessitat de més visites.

 

Al tractar-se d’una aproximació integrativa, és molt interessant fer un treball en equip amb diferents professionals, ja sigui amb la intervenció dels metges especialistes, com fisioterapeutes, psicòlegs… 

Es pretén unificar i abordar la salut del pacient des dels diferents àmbits i coneixements amb la col·laboració d’un equip interdisciplinari.

I la bona notícia és que a partir d’ara, tindrem aquest nou servei a Kinesis!
De la mà de l’Anna.

Si necessites més informació, no dubtis a preguntar-nos.

Reserva la teva sessió de PNIE per whatsapp o truca al 687 001 920 

T’ha agradat? Comparteix!

Facebook
Twitter
Pinterest

També et podria interessar…

Ens vols conèixer en el nostre dia a dia? segueix-nos!

Articles més llegits

No hi ha dades.

Newsletter

Te informamos que la información que nos facilitas será tratada por Inès Vallès Tresseras, responsable de la web, con el fin de enviarte información comercial relacionada con los productos y servicios por los medios indicados. Tus datos serán gestionados a través de The Rocket Science Group LLC (Mailchimp), y se conservarán mientras exista interés por ambas partes. La legitimación se obtiene mediante tu consentimiento. Los datos no se cederán a terceros sin tu consentimiento, salvo en los casos en que exista una obligación legal. Podrás ejercer tus derechos en kinesissalut@gmail.com
obrir xat
💬 Necessites ajuda?
Kinesis Salut
Hola, en què et podem ajudar?