Vine a provar el Mètode 5P

A Kinesis et proposem entrenar amb troncs per millorar la musculatura més profunda i treballar la globalitat del cos.
Si, si ho has llegit bé amb troncs i pots estar tranquil/a que no els fem servir per desfogar-nos a mode de bat de beisbol ni per fer el ball dels bastons, el tronc es queda a terra. Però, sí que et podem assegurar que t’ho passaràs bé i faràs exercici, molt d’exercici.

Continua llegint que t’explico en més detall que és això de fer exercici amb un tronc.


El tronc té nom, es diu Wood Roller i serveix per poder treballar els sistemes de reeducació Propioceptiva Pelviperineal i com pots veure, en aquest nom hi ha moltes P.
Per això es diu:

MÈTODE 5P

La Chantal Fabre-Clegue, una matrona i sexòloga francesa va dissenyar aquest mètode d’entrenament i rehabilitació per a poder treballar el sòl pelvià.

Un mètode que t’ajuda a:

A “grosso modo”, farem uns exercicis de respiració conscient a sobre del Wood Roller.
En un principi amb la part plana tocant a terra per anar treballant la confiança i percepció del nostre cos i respiració. I a mesura que vagis millorant farem els exercicis amb la part corba a terra, on començaràs a notar certa inestabilitat.

Aquesta inestabilitat farà que treballis la propiocepció.

I què és la Propiocepció?

Els mecanoreceptors de la planta del peu, és a dir els “sensors de moviment” que informen de com està el peu, i per defecte, el nostre cos a l’espai. Envien informació al sistema nerviós central i activen les fibres musculars tòniques, que són les que ens mantenen amb una postura correcta.

Com que el cos treballa amb globalitat, per mantenir l’equilibri, haurem de treballar:
– la musculatura abdominal
– la respiració
– la musculatura implicada en l’equilibri
– i la musculatura del sòl pelvià

 

Com t’he comentat, a mesura que vagis enfortint la musculatura i treballis la postura, anirem “complicant” els exercicis.

I pensaràs, com es pot complicar més un exercici sobre un tronc rodó on hi ha poca estabilitat?

Per poder treballar encara més la musculatura abdominal, mentre es treballa la respiració amb el Winner Flow, un “tub” que es posa a la boca que fa que l’aire surti frenat, com quan diem la sssss, per tant, farem unes exhalacions activant un múscul súper important que es diu transvers de l’abdomen.

I per què ens agrada tant el Mètode 5P?

No només es treballa un múscul en concret, sinó que els activem a la vegada (les sinergies perineo—abdominals que diem sempre) i a més a més en prenem consciència. Això pot fer que aquest mètode sigui molt interessant com a entrenament abans de fer qualsevol exercici d’impacte.

Si ets pacient saps que és molt important i el tenim sempre en compte.

En resum, treballem de manera propioceptiva la musculatura més profunda abdominoperineal, molt important per a tenir una bona postura.


A Kinesis Equip Salut fem servir aquest mètode com a complement d’un tractament de fisioteràpia, com si prescrivíssim un exercici terapèutic, com a treball en el pre i post part i com a complement durant les classes d’hipopressius i Pilates.

La intensitat i progressió de l’exercici sempre el personalitzarem per a cada persona.


T'animes a entrenar amb troncs?

A entrenar amb el mètode 5P?

Vine a provar el Wood Roller a Kinesis.

T’ha agradat? Comparteix!

Facebook
Twitter
Pinterest

També et podria interessar…

Ens vols conèixer en el nostre dia a dia? segueix-nos!

Articles més llegits

Newsletter

Te informamos que la información que nos facilitas será tratada por Inès Vallès Tresseras, responsable de la web, con el fin de enviarte información comercial relacionada con los productos y servicios por los medios indicados. Tus datos serán gestionados a través de The Rocket Science Group LLC (Mailchimp), y se conservarán mientras exista interés por ambas partes. La legitimación se obtiene mediante tu consentimiento. Los datos no se cederán a terceros sin tu consentimiento, salvo en los casos en que exista una obligación legal. Podrás ejercer tus derechos en kinesissalut@gmail.com