Com és una valoració post-part?

Un cop ha nascut el teu bebé i tu et sentis còmode, aquí estarem! No hi ha un temps establert per a començar a cuidar-te. No has d’esperar a que passi la “quarentena”, ni que acabin els sangrats, ni res de tot això. Senzillament, quan tu ho necessitis; 48 hores després del part o anys després.

En 9 mesos, en el teu cos, hi han hagut uns canvis brutals; canvis de pressions, de postura, de pes… i després del part és un dels moments en el que el teu cos pot sofrit disfuncions com la incontinència urinaria, prolapses, dolors durant les realcions sexuals… per què això no passi, és important fer una valoració de la postura, de la musculatura del sòl pèlvic, de la faixa abdominal i recordar-li quina és la manera correcta de treballar, en sinèrgia, tots en una. Haurem de tornar a tonificar els músculs de la faixa abdominal, treballar l’elasticitat de les cicatrius (si n’hi han), evitar el descens de la bufeta i matriu al realitzar esforços i, mica a mica, tornar a la normalitat.

Què et farem a la primera sessió?

Et preguntarem moltes coses! Volem saber com ha estat el teu embaras i part, per tal de poder fer una bona història clínica i que no se’ns escapi cap informació important.

 Valorarem la faixa abdominal i el sòl pèlvic (similar a una exploració ginecològica) per valorar els diferents teixits i poder saber quin és el millor tractament per a tu.

Segurament farem una ecografia mentre et demanem uns exercicis senzills per a saer com treballa la teva faixa abdominal.

A partir d’aquí, t’ensenyarem exercicis per poder treballar i així reeducar la musculaura i treballar la postura. 

I si el meu part ha sigut per cessària?

Igual! Valorarem la musculatura de la faixa abdominal i del sòl pelvià i mirarem que tot treballi sinèrgicament. A més, valorarem la cicatriu i la treballarem amb diatermia per evitar fibrosis i tensions que puguin donar molesties físiques i estè

tiques.

Em fa mal l’episiotomia…

La intensitat de les molèsties que pot generar una eisiotomia són molt variades. Poden presentar dolor durant les relacions sexuals, dolor al seure, dolor al estar de peu… És important valorar l’elasticitat del teixit i treballar-lo.

Tens més dubtes? Contacta’ns i explica’ns el teu problema. Mirarem de buscar-hi solució!

T’ha agradat? Comparteix!

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en pinterest
Pinterest

També et podria interessar…

Ens vols conèixer en el nostre dia a dia? segueix-nos!

Articles més llegits

Newsletter

Te informamos que la información que nos facilitas será tratada por Inès Vallès Tresseras, responsable de la web, con el fin de enviarte información comercial relacionada con los productos y servicios por los medios indicados. Tus datos serán gestionados a través de The Rocket Science Group LLC (Mailchimp), y se conservarán mientras exista interés por ambas partes. La legitimación se obtiene mediante tu consentimiento. Los datos no se cederán a terceros sin tu consentimiento, salvo en los casos en que exista una obligación legal. Podrás ejercer tus derechos en kinesissalut@gmail.com