Fisioteràpia esportiva

Fas esport per diversió, per hobby o t’has aficionat a algun esport i vas a tope. Sigui el que sigui fas esport en el teu dia a dia, però no ets un esportista d’elit. Per tant, pots pensar que aquest servei no va amb tu.

I no és així.

En aquests últims anys, l’esport s’ha popularitzat fent que sigui una activitat d’oci.

Apropant-nos a un estil de vida més saludable.

Qualsevol persona que realitzi esport, competeixi o no, estigui federat o no, serà tractat de manera individual: depenent dels seus objectius, moment de la temporada, tipus d’esport, etc.

Per tant, tindràs un servei de fisioteràpia esportiva adaptada al 100% a tu.

I per què separem el servei de fisioteràpia del de fisioteràpia esportiva?

Doncs perquè ho considerem una especialitat dins de la fisioteràpia i creiem que la formació dins d’aquest àmbit és important.

Et volem acompanyar amb sessions de prevenció amb entrenaments específics per tu o amb sessions de readaptació esportiva. Totes elles poden anar acompanyades d’un assessorament nutricional esportiu.

T’explico quins són els dos objectius més important de la fisioterapia esportiva:

LA PREVENCIÓ:

O sigui, no s’hi val anar al físio només quan s’està lesionat.

Si practiques un esport et demanem que vinguis a fer “una posada a punt” de tant en tant. Això et permetrà evitar lesions i/o evitar recaigudes.

Parlarem dels entrenaments, valorarem el gest esportiu, tècniques incorrectes, mancances o abusos, segurament et parlarem de la propiocepció i procuparem que durant la temporada no et lesionis.

LA READAPTACIÓ ESPORTIVA

Si ja estàs lesionat, t’ajudarem a determinar l’origen de la lesió.

Per això comptem amb un ecògraf que, juntament amb la part més important de la sessió, l’anamnesi (és a dir totes les preguntes que et fem per esbrinar tot el possible sobre la lesió, el dolor actual, antecedents, etc.) farem el primer pas per poder marcar un tractament i, el més important, una bona readaptació esportiva.

 

I en què consisteix?

Marcarem unes pautes perquè et recuperis de manera activa. No som amants de la immobilitat! Per tant, adaptarem els exercicis en el moment que estiguis de la lesió.

D’aquesta manera, junt amb el tractament de fisioteràpia, el tractament de diatèrmia, podem escurçar els temps de lesió i fer que hi hagi un “return to play” sense recaigudes i amb la millor condició física.

La fisioteràpia esportiva és una especialitat important a tenir en compte per:

– Prevenir lesions

– Escurçar els temps de tractament


I per dur a terme un servei complet de fisioteràpia esportiva i que puguis sortir de la sessió preparat per a la teva rutina d’entrenament i fer esport en total tranquil·litat, ens ajudem de l’ecògraf, la diatèrmia, les nostres mans i, si és necessari, de l’exercici terapèutic (això és sinònim que et tocarà treballar per recuperar-te de la lesió).

Aquests objectius tant són importants per a una persona amateur com a un esportista d’elit.

Cuidar-se no és elitisme, és estimar-se.